Ανάρτηση αέρα - συντήρηση και σέρβις (Μέρος II)

Ανάρτηση αέρα - συντήρηση και σέρβις (Μέρος II)

Χαρακτηριστικά της ανάρτησης αέρα

Στην πράξη, η αερανάρτηση είναι ένα διασυνδεδεμένο εξάρτημα που λειτουργεί στον αέρα και αντικαθιστά τη λεγόμενη ανάρτηση γόνατου MacPherson. Με απλά λόγια, πρόκειται για αμορτισέρ με ενσωματωμένα κλωνάρια αέρα που φουσκώνουν από έναν αεροσυμπιεστή ανάρτησης. Τα ελατήρια αέρα, ως συστατικό της γενικής ανάρτησης αέρα, έχουν την ικανότητα να αντέχουν πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα φορτίου από ένα ελατήριο, γεγονός που τα καθιστά πολύ πιο αξιόπιστα. Είναι ένα λαστιχένιο μπαλόνι, μια σφαίρα γεμάτη με πεπιεσμένο αέρα, συνήθως 6,5-7 bar. Το λάστιχο των αερόσακων είναι πολυεπίπεδο και αρκετά ελαστικό.


Πλεονεκτήματα που φέρνει η αερανάρτηση:

Η ανάρτηση με ελατήρια αέρα σάς επιτρέπει να ρυθμίζετε το ύψος του αυτοκινήτου ανάλογα με το οδόστρωμα στο οποίο βρίσκεστε.
Τα ελατήρια αέρα κάνουν την οδήγηση πιο άνετη, ειδικά σε ανώμαλο έδαφος. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο όλο και περισσότερα αυτοκίνητα παίρνουν την αερανάρτησή τους στο εργοστάσιο.
Χάρη στην αερανάρτηση, τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι πολύ πιο αθόρυβα και λειτουργούν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα κραδασμών. Αυτό συμβάλλει τόσο σε χαμηλότερα επίπεδα κόπωσης και δυσφορίας του οδηγού όσο και σε πιο άνετο ταξίδι των επιβατών.
Η ανάρτηση αέρα οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα κραδασμών του αμαξώματος, γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί σε μικρότερο φορτίο και φθορά στα ελαστικά.


Συντήρηση των επιμέρους εξαρτημάτων της ανάρτησης αέρα

Ωστόσο, υπό την επίδραση πολλών παραγόντων, τα ελατήρια αέρα φθείρονται με την πάροδο του χρόνου. Ανάλογα με την περιοχή και τις συνθήκες των οδοστρωμάτων στις οποίες οδηγείτε συχνότερα, τα ελαστικά μέρη των ελατηρίων αέρα είναι πιο ευαίσθητα στη γήρανση, αλλά και στην πρόωρη φθορά λόγω της συσσώρευσης βρωμιάς, άμμου και αλατιού στις χειμερινές συνθήκες. Με την πάροδο του χρόνου, τέτοιες επικαλύψεις δημιουργούν μια τραχιά και λειαντική επιφάνεια που καταστρέφει σταδιακά το ελαστικό υλικό του ελατηρίου αέρα. Αυτό επιδεινώνει το πρόβλημα, ειδικά κατά την κίνηση όταν κινούνται τα ελατήρια αέρα. Οι μικρορωγμές ανοίγουν και κλείνουν πιο συχνά και η απώλεια αέρα είναι πολύ μεγαλύτερη και καθίσταται αδύνατη η αντιστάθμιση του συμπιεστή ανάρτησης αέρα. Δεν χρειάζεται να περιμένετε να σκάσουν για να πάτε στο πρατήριο. Ένα παραμελημένο σέρβις, η παρατεταμένη οδήγηση αυτοκινήτου που έχει διαρροή αέρα από το ελατήριο αέρα, είναι προϋπόθεση για μεγαλύτερη ζημιά στην αερανάρτηση. Με τη συνεχή παροχή αέρα από τον αεροσυμπιεστή ανάρτησης αέρα και την υπερβολική λειτουργία του, είναι θέμα χρόνου να αλλάξουμε να έχουμε όχι μόνο ελατήριο αέρα, αλλά και αεροσυμπιεστή ανάρτησης και ρελέ.

Συντήρηση αερανάρτησης

Η έγκαιρη διάγνωση είναι υποχρεωτική. Οι ειδικοί συνιστούν μόλις διαπιστώσετε διαφορά στο επίπεδο του αυτοκινήτου, παρά τις ρυθμίσεις που κάνετε, να επισκεφτείτε ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις το συντομότερο δυνατό. Εκεί οι επαγγελματίες θα φροντίσουν το αυτοκίνητό σας. Αυτά τα συνεργεία επισκευής διαθέτουν τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Εάν υπάρχει πρόβλημα με την ανάρτηση αέρα, ΔΕΝ συνιστάται η αντικατάσταση εξαρτημάτων με μεταχειρισμένα, ανακυκλωμένα ή ασαφή. Μια επισκευή με κακής ποιότητας ανταλλακτικά θα είναι αρκετά αλμυρή. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικά μεγαλύτερη ζημιά στο πλαίσιο του αυτοκινήτου σας. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η συντήρηση και η συντήρηση της ανάρτησης αέρα δεν είναι τόσο ακριβή τελευταία, καθώς υπάρχουν ήδη πολλά ολοκαίνουργια στην αγορά - ανταλλακτικά aftermarket, τα οποία είναι συχνά πολύ πιο προσιτά από τα γνήσια και δεν είναι κατώτερα σε ποιότητα. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα AEROPIK είμαστε εκεί για τους πελάτες μας όταν αναζητούν ποιοτικά, πιστοποιημένα και αξιόπιστα ανταλλακτικά aftermarket και OEM σε προσιτές τιμές. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από μάρκες, τύπους και τιμές εισαγόμενων ανταλλακτικών από όλο τον κόσμο και η ομάδα έμπειρων επαγγελματιών μας είναι εδώ για να απαντήσει στις ερωτήσεις σας.