Ανταλλακτικά aftermarket και γιατί να τα επιλέξετε

Ανταλλακτικά aftermarket και γιατί να τα επιλέξετε

Τι σημαίνει ο όρος «aftermarket»;

Τα ανταλλακτικά aftermarket είναι ανταλλακτικά που κατασκευάζονται από εταιρεία που δεν είναι ο αρχικός κατασκευαστής του οχήματός σας αλλά έχει την ίδια ποιότητα με τα γνήσια.

Είναι επίσης γνωστά ως:

Βασικά ανταλλακτικά
Δεν είναι εξαρτήματα OEM
Εξυπηρέτηση μετά την πώληση
Εκτός από τα ανταλλακτικά που φέρουν την επωνυμία του κατασκευαστή του οχήματος (δηλαδή ανταλλακτικά OEM), υπάρχουν επίσης αυτά που κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής με το αρχικό εξάρτημα οχήματος (δηλαδή OES), καθώς και άλλα που κατασκευάζονται από κατασκευαστές οχημάτων. τεμάχια "όπως ποιότητα". Τα ανταλλακτικά σε αυτές τις κατηγορίες είναι συχνά φθηνότερα από τα πανομοιότυπα ανταλλακτικά που είναι επώνυμα από τον κατασκευαστή του οχήματος.

(Ανακοίνωση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ· {SEC (2009) 1052} {SEC (2009) 1053})

Πότε χρησιμοποιούνται ανταλλακτικά aftermarket;

Όσον αφορά την επισκευή ενός αυτοκινήτου μετά από τροχαίο ατύχημα, η ασφαλιστική σας εταιρεία έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ανταλλακτικά αντί για τα γνήσια ανταλλακτικά του κατασκευαστή (OEM). Μερικές φορές αυτά τα εξαρτήματα κατασκευάζονται από τον ίδιο κατασκευαστή που κατασκεύασε το αρχικό ανταλλακτικό.

Τα ανταλλακτικά aftermarket είναι χαμηλότερης ποιότητας;


Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ανταλλακτικών aftermarket και OEM.
Τα ανταλλακτικά aftermarket αποτελούν θέμα συζήτησης εδώ και πολλά χρόνια. Οι καταναλωτές ανησυχούν ότι αυτοί οι τύποι ανταλλακτικών δεν είναι τόσο καλοί, ασφαλείς και αξιόπιστοι όσο τα γνήσια ανταλλακτικά OEM. Αυτή είναι μια εντελώς λανθασμένη έννοια.

Ορισμένα συνεργεία αυτοκινήτων προτιμούν ολοένα και περισσότερο ανταλλακτικά "aftermarket" ως ανταλλακτικά υψηλότερης ποιότητας, τα οποία με τη σειρά τους έχουν κερδίσει δημοτικότητα και θεωρούνται εναλλακτικά των κατασκευαστικών ανταλλακτικών, και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει υποστηριχθεί ότι μπορεί να είναι ακόμη και εναλλακτική. Καλύτερη επιλογή. Σε πολλές περιπτώσεις, οι κατασκευαστές βασικών ή ανταλλακτικών μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακριβότερα υλικά ή πιο προηγμένες τεχνολογίες για την κατασκευή τους από τους επίσημους κατασκευαστές.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του "aftermarket" για παράδειγμα είναι ότι συχνά έχουν μεγαλύτερες εγγυήσεις (μερικές φορές και εφ' όρου ζωής).

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ανταλλακτικών aftermarket;

Όταν πρόκειται για τέτοιου είδους ανταλλακτικά, σίγουρα θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι πιστοποιημένα. Οι ενώσεις πιστοποίησης ανταλλακτικών οχημάτων έχουν υψηλά πρότυπα και οδηγίες για την κατασκευή. Πραγματοποιούνται δοκιμές κατασκευής, η ποιότητα των υλικών και η ακεραιότητα των εξαρτημάτων. Για να λάβετε πιστοποίηση, οι δοκιμές που περνούν τα εξαρτήματα πρέπει να προσδιορίσουν ότι είναι "λειτουργικά ισοδύναμα" με τα εξαρτήματα OEM. Στην Aeropik θα βρείτε πιστοποιημένα αξεσουάρ που έχουν περάσει από όλα τα στάδια των ποιοτικών δοκιμών.

Ποιο είναι το όφελος των ανταλλακτικών aftermarket;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Ασφαλιστών (PCI), τα ίδια ανταλλακτικά εξοικονομούν στους καταναλωτές 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και το μέσο κόστος ενός ανταλλακτικού OEM είναι περίπου 60% περισσότερο. εξοικονομήστε χρήματα για το κόστος επισκευής. Μπορούν επίσης να είναι πιο προσιτά από τα γνήσια ανταλλακτικά του κατασκευαστή, εξοικονομώντας χρόνο στον ιδιοκτήτη για την επισκευή του αυτοκινήτου του.

Ως διανομείς εμπορικών σημάτων όπως η AMK, στην Aeropik έχουμε τη δυνατότητα να πουλάμε ανταλλακτικά aftermarket χωρίς να περνάμε από επίσημους κατασκευαστές, μερικές φορές σε πολύ χαμηλότερη τιμή από αυτή που θα βρείτε εκεί. Με άλλα λόγια, το ανταλλακτικό είναι "aftermarket", αλλά είναι από τον αρχικό κατασκευαστή του εξοπλισμού.

Συνοψίζοντας: τα ανταλλακτικά aftermarket είναι λιγότερο ακριβά για την αντικατάσταση του ανταλλακτικού OEM και είναι ακριβώς της ίδιας ποιότητας - απλώς δεν φέρουν την ετικέτα μάρκας του κατασκευαστή.

Στην Aeropik είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε τους πελάτες μας στην αναζήτηση για υψηλής ποιότητας πιστοποιημένα ανταλλακτικά aftermarket και ανταλλακτικά OEM σε προσιτές τιμές. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα από μάρκες εισαγόμενων ανταλλακτικών. Η ομάδα των επαγγελματιών μας με εμπειρία στην αερανάρτηση μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις σας.